آشنایی با درب اتوماتیک شیشه ای و اجزای آن

 

درب اتوماتیک شیشه ای یکی از قسمت‌های اصلی ساختمان است که برای تامین امنیت ساکنان به کار می‌رود. این درب‌ها ظاهری زیبا داشته و از طول عمر بالایی برخوردار هستند. این نمونه درfها به‌صورت خودکار و بدون نیاز به استفاده از نیروی مکانیکی باز و بسته می‌شوند. برای آشنایی با کاربرد و مزایای این نمونه درها با ما همراه باشید.

 

درب شیشه‌ای اتوماتیک چیست

این نمونه درب‌ها با نام‌های دیگری از جمله درب اتوماتیک شیشه ای اسلایدینگ یا درب‌های ریلی نیز شناخته در بازار شهرت دارند. فریم‌های ثابت یا متحرک آنها لت نام دارد.

اگر ساختمان دارای عرض زیاد باشد برای تناسب ابعاد درب اتوماتیک شیشه ای با نمای کلی ساختمان از مدل‌های چهار لت استفاده می‌گردد. در این حالت دو لت ثابت و دو لت دیگر متحرک هستند.

اما برای ساختمان‌های کوچک درب دو لت کافی است. بخش‌هایی مانند موتور، گیربکس، شاسی، و مدار درب های دو لت و چهار لت کاملا مشابه است.

 

اجزای درب‌های اتومات

این نمونه درها از قطعات و اجزای گوناگونی تشکیل شده‌اند. اما باید بدانید که کیفیت برندهای مختلف موجود در بازار با یکدیگر متفاوت است. یکی از مهم‌ترین عوامل موثر در تعیین قیمت درب اتوماتیک شیشه ای نیز برند و کیفیت آن است.

فراموش نکنید این نوع درها زمانی کارایی مطلوبی دارند که در ساخت یراق آنها از آلیاژهای باکیفیت استفاده شود. تنها در این حالت است که در اثر استفاده مداوم فرسوده نمی‌شوند. اپراتور یا موتور مهم‌ترین قطعه در درب اتوماتیک شیشه ای بوده و عملکرد سایر قطعات به کیفیت آن وابسته است.

 

معرفی اجزا و قطعات درب شیشه ای اتوماتیک

معرفی اجزا و قطعات درب شیشه ای اتوماتیک

 

عیب یابی درب اتوماتیک شیشه ای

درب‌های اتومات معمولا مجهز به مدار فرمان هوشمند و انواع سنسور هستند. در صورت بروز هر نوع مشکل، پیام هشدار روی صفحه‌نمایش مرکز کنترل ظاهر می‌شود. این پیام‌ها شامل موارد زیر هستند.

 

سایر هشدارهای مدار فرمان هوشمند درب اتوماتیک

تنظیمات درب اتوماتیک شیشه ای

تنظیمات درب اتوماتیک شیشه ای
تنظیمات درب اتوماتیک شیشه ای

اولین مرحله تنظیم چشمی این نوع دربهاست. اگر علاقه دارید که درب، زمانی که افراد در فاصله بیشتری از در قرار دارند باز شود باید از سنسورهای مایکروویو کمک بگیرید. این نمونه چشمی‌ها حالت نیم‌دایره دارند. وظیفه ارسال فرمان باز و بسته شدن درب اتوماتیک برعهده چشمی است.

تنظیم سرعت درب اتوماتیک شیشه ای یکی دیگر از دغدغه‌های اصلی هنگام استفاده از این نوع درها است. هنگام نصب این درها پیش‌فرضی وجود داردکه می‌توانید سرعت مناسب را انتخاب کنید. البته، امکان تغییر سرعت با توجه به نیاز کاربرد در وجود دارد.

برای تغییر سرعت باید روش پروگرام کردن را انتخاب کنید. کافی دکمه set/stop را به مدت 5 ثانیه نگه دارید تا دستگاه وارد حالت پروگرام شود.

برای تنظیمات کنترل باکس باید از دکمه تنظیمات یا setting دستگاه استفاده کنید. دکمه را دوبار فشار داده تا گزینه enter pass ظاهر شود. سپس، دکمه lock- full open-partial open-automatic را فشار دهید. با گزینه learning مواجه می‌شوید. در این حالت باید یکی از دکمه‌های ریموت کنترل را فشار دهید تا عدد ریموت روی کلید دیجیتال نشان داده شود.

درب اتوماتیک شیشه ای چگونه کار می کند

حرکت این نوع درب‌ها بر اساس عملکرد سنسور چشمی است. این سنسور در حقیقت یک درایو الکتریکی مجهز به سیستم باز و بسته کردن در است. این سنسورها سیستمی را تشکیل می‌دهند که از طریق چرخ‌دنده فعالیت می کند.

سنسورها دارای انواع مختلفی هستند که می‌توان به سنسورهای حرکتی، چشمی، فشاری و مادون قرمز اشاره کرد. سنسورهای حرکتی و چشمی معمولا در دو طرف درب اتوماتیک شیشه ای قرار دارند.

سنسورهای فشاری تیز در منطقه‌ای اطراف دو درب قرار گرفته و محدوده وزنی خاصی برای آنها تعریف شده است. اما، سنسورهای مادون قرمز زمانی فعال می‌شوند که حرارتی بیش از حالت عادی وجود داشته باشد. فراموش نکنید که در اغلب درب‌های اتومات از دو سنسور چشمی استفاده می‌شود.

 

سخن پایانی

با پیشرفت‌های رخ داده در تکنولوژی، تغییرات شگرفی در تولید درب‌های شیشه‌ای پدید آمده است. امروزه می‌توان برای درب ورودی یا آسانسور از درب اتوماتیک شیشه ای استفاده کرد. عملکرد اصلی این درب‌ها به اپراتور یا موتور آنها وابسته است.

به عبارت ساده، بروز هر نوع نقص کلی یا جزئی در عملکرد این قطعه می‌تواند عملکرد کل سیستم را مختل کند. اما، درب‌های اتوماتیک مجموعه‌ای از قطعات مختلف هستند که به‌صورت مکمل و در کنار یکدیگر فعالیت می‌کنند. جهت آشنایی با درب اتوماتیک شیشه ای می توانید از مقالات کاربری این وب سایت دیدن نمایید.